Legoland Discovery Centre Scheveningen opgeleverd

Op het terrein van het voormalig kuuroord Vitalizee in Scheveningen heeft Sens Real Estate het Legoland Discovery Centre en de diverse horeca opgeleverd. Een in het oog springend element is de gebogen glazen gevel, zodat mensen die op de boulevard lopen als het ware om het gebouw heen kijken richting het Kurhaus.
Sir Winston Leisure Scheveningen

Op het terrein van het voormalig kuuroord Vitalizee in Scheveningen heeft Sens Real Estate het Legoland Discovery Centre en de diverse horeca opgeleverd. Het ontwerp is van architectenbureau Filip Mens. Hoewel het metrage van de nieuwbouw bijna 6.000 m2 bevat, is het grootste deel niet zichtbaar, dit is ondergronds gebouwd vanwege de beperkte ruimte op boulevardniveau.

Een in het oog springend element is de gebogen glazen gevel, zodat mensen die op de boulevard lopen als het ware om het gebouw heen kijken richting het Kurhaus. Andersom geldt dat men door de ronde vormen vanaf de achterkant van het gebouw ook sneller langs het gebouw naar de zee kijkt. Het creëert één gevel, in plaats van een voorgevel en een zijgevel.

Het was niet zomaar mogelijk om te graven op deze locatie. Enerzijds fungeert de boulevard als zeewering, anderzijds staat er bestaande bebouwing achter het bouwterrein. Daarom is bij dit project allereerst een waterkerende CSM-wand gemaakt rondom de contouren van de kelderbak om zo de achterliggende bebouwing niet in gevaar te brengen en om zo de stabiliteit van de zeewering te garanderen.

Aannemer Stebru is in december 2017 met de bouw begonnen en is vijftien maanden bezig geweest. Al in 2012 gaf moederbedrijf Merlin van Legoland Discovery Centres te kennen een LDC te realiseren in Den Haag. Merlin heeft al vele stadsattracties in Nederland, waaronder Madame Tussaud en Sea Life. Al snel raakte Sens betrokken in de planvorming. In 2013 is het project tijdelijk stil komen te liggen door een gewijzigde koers binnen Merlin, waarbij de focus enkele jaren op nieuwe attracties in Azië lag. In 2016 is het project weer actueel geworden.

LEES OOK:

Neem contact met ons op voor meer informatie over de horeca-units en het complex.

Menu